torsdag 14 juli 2011
Borsjtj med chèvrecreme
Ingredienser
400 g Rödbetor
150 g Chèvreost
300 g Vitkål
200 g Morötter
1 st Gul lök
0,5 msk Neutral olja
2 st Buljongtärningar
2 klyftor Vitlök
0,5 msk Vitvinsvinäger
2 dl Gräddfil
1 tsk Honung
Salt
Peppar
Gott bröd till servering, gärna lite grövre.
Förbered grönsakerna
Skala 400g rödbetor, 200g morötter, 200g vitkål och 1 gul lök. Strimla grönsakerna i matberedare eller riv grovt. Spara gärna en liten rödbeta att finriva till servering.
Tillaga soppan
Fräs grönsakerna i en tjockbottnad kastrull i ett par teskedar olja. Grönsakerna ska bli lite mjuka men ej få färg. Tillsätt 1 liter vatten, 2 buljongtärningar, 2 pressade vitlöksklyftor, ½ msk vinäger och eventuellt 2 lagerblad. Låt soppan få ett uppkok och sjud sedan under svag värme under lock. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger.
Tillred chèvrecremen
Mosa chèvrecremen med 2 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche. Tillsätt 1 tsk honung, salt och peppar efter smak. Smula eventuellt i lite torkad rosmarin eller timjan.
Servering
Servera soppan med bröd och chèvrecreme.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar