fredag 15 juli 2011

Vegetarisk lasagne med aubergine


Ingredienser 

1 aubergine 
salt (efter smak)
olivolja (efter smak)
125 g färsk bladspenat 
lasagneplattor, gärna färska 
tomater 
färsk basilika 
färsk oregano 
mozzarella eller mager gratängost 


Tillagning

1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter. Skölj av och klappa dem torra. 
2. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ställ åt sidan. 
3. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av. 
4. Smörj en ugnsfast form. 
5. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine (äggplanta) och spenat. 
6. Strö över hyvlad parmesanost och riven mozzarellaost. 
7. Varva resten av ingredienserna. 
8. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat. 
9. Grädda lasagnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm.

Tips

Man får tillägga  champinjoner med aubergine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar